over PLEKvoor

Je hoort het steeds vaker: modulair wonen. Om het begrip ‘Tiny House’ kun je tegenwoordig bijna niet meer heen. Maar wat is een modulair huis nou eigenlijk? Wij leggen het je kort uit!

De productie van een modulaire woning kun je vergelijken met de wijze waarop een auto wordt gemaakt; de onderdelen komen veelal op maat binnen in de productie omgeving en worden daar in elkaar ‘geklikt’. Dit proces duurt ongeveer 8 weken.

Als het huis volledig afgewerkt is, verlaat deze de productiehal naar de betreffende locatie waar hij in één dag gebruiksklaar wordt gemaakt. En niet te vergeten: hij is verplaatsbaar. Wil je verhuizen en je huis meenemen, dat kan! Ook voor woningcorporaties zijn deze huizen een uitkomst. Wellicht zijn er vandaag op plek X wel honderd nieuwe woningen nodig, maar door de onzekere demografische voorspellingen kan dit over tien jaar heel anders zijn. Zonde om er dan iets permanent neer te zetten, toch?! Door meer modulaire woningen in te zetten, en gebruik te maken van standaardafmetingen, stimuleren we circulaire woningbouw wat betekent dat bijvoorbeeld zorg- en woningcorporaties bij afnemende woondruk de huizen opnieuw kunnen inzetten op een andere plek.

De modulaire woningen die PLEKvoor maakt, zijn groter en volwaardiger dan Tiny Houses. Onze producten zijn zeer geschikt voor de recreatiemarkt, maar er kan ook permanent in gewoond worden en ze kunnen ingezet worden als zorgwoning. Wat onderscheidt ze van andere verplaatsbare huizen? Hun uitstraling! Een verplaatsbaar huis heeft vaak het imago van een bewoonbaar gemaakte zeecontainer wat goedkoop, tijdelijk en onaantrekkelijk is. Wij laten zien dat verplaatsbaar wonen van hoge kwaliteit, in een mooi huis met lange levensduur dichterbij is dan je denkt!


De ondernemers achter PLEKvoor werken vol passie aan het vernieuwen van de bouwsector. PLEKvoor staat voor duurzaam, kosteneffectief en energieneutraal bouwen.

 

Innovatie

Participatie

Bouw

Technologie